Capsa Historiae -käsikirjoituskutsu

Kulttuurihistorian seura ry julkaisee Capsa Historiae -kirjasarjaa. Etsimme uusia käsikirjoituksia julkaistavaksi.

Sarja on vertaisarvioimaton ja Jufo-luokittamaton. Julkaisemme pääasiassa suomenkielisiä tutkimuksellisia tai yhteiskunnalliseen keskusteluun pyrkiviä kulttuurihistoriallisia laajoja esseitä tai esseekokoelmia, monografioita ja yhden tai useamman kirjoittajan antologioita.

Sarjan teokset ovat myös akateemisen lukijakunnan ulkopuolista lukijaa kiinnostavia, ja julkaisupäätökset tehdään painottamalla seuraavia kriteereitä, joista osan tulee toteutua jokaisessa teoksessa: teosten tulee
– kuulua Kulttuurihistorian seuran alaan
– olla kulttuurihistorian tutkimusta ja/tai
– olla yleisesti kiinnostavia, uutuusarvoa tuovia tai teemoiltaan ajankohtaisia.
Eri teoksissa kriteerit voivat toteutua eri painotuksin.

Ehdotettujen käsikirjoitusten tulee olla mitaltaan vähintään 60 liuskaa pitkiä ja maksimissaan 300 liuskaa (liuskapituus 2000 merkkiä).

Teokset julkaistaan Books on Demand -palvelun kautta ja niillä on 6 kuukauden embargo. Sen jälkeen teos tulee täysin avoimeen jakeluun.

Tekijä saa tekijänpalkkion tekijänkappaleina (10 kpl).

Julkaistavista teoksista tekee päätöksen Kulttuurihistorian seuran hallitus nimeämänsä toimituskunnan esityksestä. Toimituskunta arvioi saamansa käsikirjoitukset. Vaikka sarja ei ole vertaisarvioitu, toimituskunta voi kuitenkin halutessaan arvioituttaa käsikirjoitukset myös ulkopuolisilla parhaaksi katsomallaan tavalla.

Seura ei perustele päätöksiään ottaa tai olla ottamatta käsikirjoitusta julkaisuohjelmaan eikä se anna palautetta hylätyistä käsikirjoituksista.

Teknisiä seikkoja:
– sarja käyttää loppuviitteitä, mutta viitteet eivät ole pakollisia
– teokset voivat olla mustavalkokuvitettuja (min. 300 dpi)

Kirjoittajakandidaattien suositellaan tutustuvan sarjan aiempiin teoksiin sarjan teknisiin seikkoihin tutustumiseksi. Kirjoittaja vastaa itse teoksensa käsikirjoituksen hiomisesta sarjaan sopivaan asuun, mahdollisesta kuvituksesta, kuvien oikeuksista jne. Viitteiden ja kirjallisuusluettelon merkitsemisessä Capsa Historiae -sarja noudattaa pääosin Cultural History -sarjan ohjeistuksia näihin liittyen.

Käsikirjoitukset lähetetään word-muodossa dosentti Heli Rantalalle sähköpostiosoitteeseen (heli.rantala[a]utu.fi).