Cultural History -julkaisusarja

Cultural History – Kulttuurihistoria -kirjasarja

Cultural History – Kulttuurihistoria -sarja tarjoaa innovatiivisia, informatiivisia ja ajatuksia herättäviä tutkimuksia kulttuurista ja sen menneisyydestä. Kirjasarjan tehtävänä on keskustella historiantutkimuksen luonteesta, pohtia kulttuurin ja historian käsitteitä ja avata uusia näkökulmia menneisyyden hahmottamiseksi ja nykyisyyden ymmärtämiseksi. Sarja tekee tuoreita tulkintoja niin menneisyyden ihmisistä ja kulttuureista kuin niistä käytännöistä, joihin sitoudumme tulkintoja tavoitellessamme. Sarja julkaisee monografioita ja artikkelikokoelmia.

Jokaisen sarjassa julkaistun kirjan arvioi kaksi riippumatonta asiantuntijaa. Arvioinnissa noudatetaan hyvää tieteellistä käytäntöä ja Tieteellisten seuran valtuuskunnan Vertaisarviointitunnuksen vaatimuksia. Sarjan kielet ovat suomi ja englanti.

Sarjan luonteeseen voi perehtyä tutustumalla aiemmin julkaistujen teosten listaan.

VA_tunnus_tekstein_pieni

Teoksia on mahdollista tilata seuran kautta tai esim. Booky.fi:stä, Suomalaisesta Kirjakaupasta ja Adlibriksesta,  E-kirjaa on saatavilla mm. Elisa Kirjan ja Ellibsin kautta. Englanninkieliset teokset ovat saatavilla myös mm. Amazonin kautta.

Sarjan aiemmat osat 1-15 on luettavissa vapaasti täältä.

Uusin julkaisu!

1517D3CF8D44674102FED6C89A0BF584AC0836B5A75B9498B770F32C573F2B85

Kulttuurihistorian tutkimus. Lähteistä menetelmiin ja tulkintaan. Toim. Rami Mähkä, Marika Ahonen, Niko Heikkilä, Sakari Ollitervo ja Marika Räsänen. Cultural History – Kulttuurihistoria 17, 2022.

Kulttuurihistoriallisesti suuntautunutta tutkimusta tehdään monilla humanistisen tutkimuksen aloilla. Tieteenalasta riippumatta humanistit etsivät vastauksia kysymyksiin, mitä on ihmisyys, kulttuuri, historia, yhteiskunta, ja miten tämä kaikki ilmenee ihmisten toiminnassa ja siitä syntyvissä lähteissä. Tässä teoksessa monitieteisyys ja tieteenalojen välinen vuorovaikutus toteutuvat monisyisesti.

Kulttuurihistorian tutkimus: Lähteistä menetelmiin ja tulkintaan pureutuu tutkimusprosessiin. Sen artikkelit esittävät havainnollisesti menetelmien yhteyden ja soveltamisen lähdeaineistoihin sekä osoittavat, miten menetelmän ohjaama lähdeanalyysi tekee mahdolliseksi tutkimuskysymyksiin vastaamisen. Kirjassa kootaan monipuolisesti yhteen tämänhetkistä kulttuurihistoriallista tutkimusta ja pohditaan, millaisia ovat humanistisen tutkimuksen ajankohtaiset kysymykset 2020-luvulla.

Ovh. 37,90 e

Sisällysluettelo

Aiemmat osat:

Golden leavesGolden Leaves and Burned Books.Religious Reform and Conflict in the Long European Reformation. Teemu Immonen & Gabriele Müller-Oberhaüser (eds.). Cultural History – Kulttuurihistoria 16, 2020.

In religious reforms, books and other forms of written communication play a dominant role, both for individuals as well as for groups. Covering the period from the late Middle Ages to the early seventeenth century, the chapters of this volume reflect on the use of books in religious reform movements and their impact on lay people and monastic communities. For those committed to religious renewal, books are the necessary and often enthusiastically welcomed vehicles for the transmission of religious reform concepts. They are at the same time often the objects of severe opposition and negative reactions in attempts at hindering or reversing religious reform for others. The researchers make use of approaches from cultural history, book history and English studies, among others. Contributions range from theory and practices of religious reform with special regard to the interaction between the laity and religious orders in their search for models of ’good religious living’ to research on the changing processes of communication from manuscript to print and their impact on religious renewal.

Ovh. 32,90 e

Sisällysluettelo/Contents

You can order the book from: Adlibris, Amazon, Booky, Suomalainen Kirjakauppa