Capsa Historiae -julkaisusarja

Kulttuurihistorian Seura julkaisee Capsa Historiae -julkaisusarjaa, joka on vertaisarvioimaton kulttuurihistoriallisille monografioille, esseekokoelmille ja antologioille tarkoitettu sarja. Capsa Historiae on latinaa ja tarkoittaa historian käsikirjoituskääröjen koteloa. Sarjan julkaisut voivat olla erilaisia kulttuurihistoriallisia puheenvuoroja, jotka avaavat lukijoille menneisyyden ilmiöitä, tarjoavat uusia näkökulmia tai ottavat kantaa ajankohtaisiin teemoihin.

Teoksia on mahdollista tilata seuran kautta tai esim. Booky.fi:stä, Suomalaisesta Kirjakaupasta ja Adlibriksesta. E-kirjaa on saatavilla mm. Elisa Kirjan ja Ellibsin kautta.

Uusin julkaisu!

Kuviteltu avaruus. Matkoja maan ulkopuolelle. Toim. Heidi Kurvinen, Petri Paju ja Petri Saarikoski. Capsa Historiae 3. Kulttuurihistorian seura 2021.

Alkaneesta 2020-luvusta ennakoidaan uutta avaruusaikaa, minkä vuoksi elämme jälleen avaruuden kuvittelun nousukautta. Mielikuvituksessaan ihmiskunta on kuitenkin lentänyt avaruuteen jo ennen 1900-luvun puolimaissa käynnistynyttä avaruuden valloitusta. Kuvittelua on tarvittu teknisten edistysaskeleiden lisäksi kaikissa maailmankaikkeuden tutkimuksen vaiheissa. Kuviteltu avaruus: Matkoja maan ulkopuolelle on kulttuurihistoriallinen avaus näihin fantasian ja vaihtoehtojen pohtimisen muotoihin.

Lue lisää!