Capsa Historiae -julkaisusarja

Kulttuurihistorian Seura julkaisee Capsa Historiae -julkaisusarjaa, joka on vertaisarvioimaton kulttuurihistoriallisille monografioille, esseekokoelmille ja antologioille tarkoitettu sarja. Capsa Historiae on latinaa ja tarkoittaa historian käsikirjoituskääröjen koteloa. Sarjan julkaisut voivat olla erilaisia kulttuurihistoriallisia puheenvuoroja, jotka avaavat lukijoille menneisyyden ilmiöitä, tarjoavat uusia näkökulmia tai ottavat kantaa ajankohtaisiin teemoihin.

Teoksia on mahdollista tilata seuran kautta tai esim. Booky.fi:stä, Suomalaisesta Kirjakaupasta ja Adlibriksesta. E-kirjaa on saatavilla mm. Elisa Kirjan ja Ellibsin kautta.

Teokset:

Capsa Historiae 3:

Kuviteltu_avaruus_markkinointikansi (2)

Kuviteltu avaruus: Matkoja maan ulkopuolelle

Toimittaneet Heidi Kurvinen, Petri Paju ja Petri Saarikoski

Alkaneesta 2020-luvusta ennakoidaan uutta avaruusaikaa, minkä vuoksi elämme jälleen avaruuden kuvittelun nousukautta. Mielikuvituksessaan ihmiskunta on kuitenkin lentänyt avaruuteen jo ennen 1900-luvun puolimaissa käynnistynyttä avaruuden valloitusta. Kuvittelua on tarvittu teknisten edistysaskeleiden lisäksi kaikissa maailmankaikkeuden tutkimuksen vaiheissa.

Kuviteltu avaruus: Matkoja maan ulkopuolelle on kulttuurihistoriallinen avaus näihin fantasian ja vaihtoehtojen pohtimisen muotoihin. Kirjan artikkelit käsittelevät avaruutta koskevaa ajattelua niin kirjallisuudessa, populaarikulttuurissa kuin tieteellisessä tutkimuksessa. Teos keskittyy toisen maailmansodan jälkeen käynnistyneisiin avaruuslentojen vuosiin, mutta luo katsauksia myös avaruuden kuvittelun varhaisempaan historiaan. Artikkelikokoelma sai alkunsa ihmisen Kuuhun astumisen 50-vuotisseminaarista, joka järjestettiin Turun yliopistossa keväällä 2019.

Ovh. 29,90 e


Sarjan aiemmat teokset:

Capsa Historiae 1:

Herodotos

Sarjan ensimmäinen julkaisu, Juha Isotalon monografia Herodotoksen ja Thukydideen ideaalit ja historiankirjoitus (blogissa lisätietoja teoksesta), ilmestyi keväällä 2017. E-kirja on ladattavissa tästä.

Ovh. 25,00 e

Capsa Historiae 2:

Paavo Oinosen teos Vain parasta kansalaisille. Yleisradiotoiminta julkisena palveluna on sarjan toinen julkaisu ja se ilmestyi vuonna 2019. E-kirja on ladattavissa tästä.

Ovh. 29,90 e