Capsa historiae-julkaisusarja

Kulttuurihistorian Seura julkaisee Capsa Historiae -julkaisusarjaa, joka on vertaisarvioimaton kulttuurihistoriallisille monografioille, esseekokoelmille ja antologioille tarkoitettu sarja. Capsa Historiae on latinaa ja tarkoittaa historian käsikirjoituskääröjen koteloa. Sarjan julkaisut voivat olla erilaisia kulttuurihistoriallisia puheenvuoroja, jotka avaavat lukijoille menneisyyden ilmiöitä, tarjoavat uusia näkökulmia tai ottavat kantaa ajankohtaisiin teemoihin.

Teokset

Capsa Historiae 2:

Vain parasta_kansi_tiedotus

Sarjan toinen julkaisu, kulttuurihistorian dosentti Paavo Oinosen teos Vain parasta kansalaisille – Yleisradiotoiminta julkisena palveluna, ilmestyi helmikuussa 2019.

Teoksen voi ostaa Kulttuurihistorian Seuralta 20 euron hintaan, joko noutamalla kirjan kulttuurihistorian oppiaineen tiloista (Historicum 3.krs, Sirkkalan kasarmi, Kaivokatu 12, Turku) TAI tilaamalla kirjan postitse (20€ + postikulut 6€). Sarjan myynnin yhteyshenkilö seurassa on Elina Karvo (ejkarv@utu.fi).

Capsa Historiae 1:

Herodotos

Sarjan ensimmäinen julkaisu, Juha Isotalon monografia Herodotoksen ja Thukydideen ideaalit ja historiankirjoitus (blogissa lisätietoja teoksesta), ilmestyi keväällä 2017. E-kirja on ladattavissa tästä. Painetun teoksen voi ostaa Kulttuurihistorian Seuralta 10 euron hintaan, joko noutamalla kirjan kulttuurihistorian oppiaineen tiloista (Historicum 3.krs, Sirkkalan kasarmi, Kaivokatu 12, Turku) TAI tilaamalla kirjan postitse (10€ + postikulut). Sarjan myynnin yhteyshenkilö seurassa on Elina Karvo (ejkarv@utu.fi).