Lisää ohjelmaa syksyyn

Syksyn ohjelman mielenkiintoinen tarjonta täydentyy arkkitehtuuria käsittelevällä kurssilla. Kurssi järjestetään loka-joulukuussa Turun yliopistolla maanantaisin klo 16–18 Janus-salissa, Sirkkalan kampuksella (Kaivokatu 12).

Kurssin kuvaus:

Turun seudun moderni arkkitehtuuri

Kurssi esittelee modernin arkkitehtuurin kehityksen Turun seudulla jugendista nykypäivään tarkastelemalla nykyisin nähtävissä olevien rakennusten historiallista taustaa ja niihin liittyvää arkkitehtonista ajattelua. 1900-lukua edeltävää arkkitehtuuria käsitellään lyhyesti johdantoluennossa sekä historiallisten rakennusten restaurointia käsittelevässä luennossa. Luennoilla opiskelija saa yleiskuvan Turun modernin arkkitehtuurin keskeisistä vaiheista, rakennuksista ja rakennustyypeistä sekä turkulaisen arkkitehtuurin esikuvista pohjoismaissa. Runsaaseen valokuva- ja piirrosmateriaaliin perustuvat luennot ovat yleistajuisia.

Luento-ohjelma:
23.10. Johdanto ja jugend
30.10. 1920-luvun klassismi
6.11. Funktionalismin esilletulo
13.11. 1940–50-luvun arkkitehtuuri
20.11. Tauko; opettaja Tartossa
27.11. Historiallisten rakennusten moderni restaurointi
4.12. 1960–1970-luvun modernismi ja lähiörakentaminen
11.12. Postmodernismi ja nykyarkkitehtuuri

Vastaava opettaja: Mikko Laaksonen

Kaikki Kulttuurihistorian seuran jäsenet ovat myös erittäin tervetulleita kurssille ja kuuntelemaan luentoja!

Lisätietoja täältä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s